Schenking aan goede doelen

Breda – Het gala ‘Breda Lacht’ georganiseerd door Tafelronde 21 was dit jaar weer een succes!

Door de steun van de ruim 150 aanwezigen is er dit jaar ruim € 17.000 opgehaald voor de 3 hoofddoelen van deze avond: Voedselbank Breda is al jaren een hoofddoel voor het gala, Stichting Happy Hippo en Het Klooster Breda waren dit jaar de andere twee organisaties die extra steun hebben gekregen vanuit het gala.

Jan Vinke, voorzitter van Voe dselbank Breda nam een cheque in ontvangst ter waarde van € 7.000. Met deze bijdrage kan Voedselbank Breda investeringen doen die de operatie efficiënter en effectiever laten werken. Hierdoor kunnen ze met alle vrijwilligers hun deelnemers nog beter helpen. Jan Vinke: “De ronde tafel is een vaste waarde voor onze Voedselbank! Dergelijke steun is voor ons onmisbaar”

Margriet Oostrom-Huibers, oprichtster en bestuurder van Stichting Happy Hippo nam een cheque in ontvangst ter waarde van € 5.000. Met deze bijdrage kan het project Dreamy Dolphin, wat kinderen die in het opvangcentrum bij de Safegroup terechtkomen steunt, een jaar lang draaien. Margriet Oostrom-Huibers: “Dankzij dit soort bijdragen kunnen we ervoor zorgen dat ook deze kinderen kind kunnen zijn en iets voor hen zelf hebben wanneer ze alles achter zich hebben moeten laten.”

Paul Brockhus, coördinator van Het Klooster nam een cheque in ontvangst ter waarde van € 5.000. Met deze bijdrage kan Het Klooster verder werken aan hun plannen om een Mensa op te richten, hiermee willen ze sociale interactie en goede voeding aanbieden aan een groep mensen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Paul Brockhus: “Met deze bijdrage kunnen we verder investeren in keukenapparatuur, deze zullen we erg goed kunnen gebruiken met alle plannen die we hebben en aan het opzetten zijn.”

Tafelronde 21 uit Breda haalt jaarlijks met verschillende activiteiten geld op voor goede doelen uit Breda die gericht zijn op gezinnen en kinderen. “De Voedselbank, Stichting Happy Hippo en Het Klooster horen daar zeker bij”, aldus de voorzitter van de service commissie. “Het is fijn om iets extra te kunnen doen voor de mensen die het zo hard nodig hebben.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.