Cheque van 2.000 euro voor Stichting Nora Werkt

Uit het stadsblad Breda:

Cheque van 2.000 euro van Ronde Tafel 21 voor Stichting Nora Werkt

za 26 jan 2019, 17:25

BREDA – Ronde Tafel 21 heeft Stichting Nora Werkt ’n cheque van 2.000 euro overhandigd. Dit bedrag was de opbrengst van een bowlingtoernooi van de Ronde Tafel in Breda. De Ronde Tafel 21 kiest hiervoor jaarlijks een goed doel uit en dit keer was dat Nora Werkt.

Een drietal leden van de Ronde Tafel is donderdag 24 januari op bezoek geweest bij Nora Werkt om de cheque te overhandigen. Marc Mutsaars en Corné van Nispen, beiden directeur van de stichting, gaven daarbij ’n toelichting over waar de stichting zich mee bezig houdt en waaraan het geld besteed gaat worden.

Stichting Nora Werkt is ’n leer/werkbedrijf waar mensen met ’n verstandelijke beperking aan
het werk gaan, in de Loods aan de Van de Reijtstraat in Breda. Daar worden ze werk- en ook arbeidsvaardigheden bijgebracht. Daarnaast zoekt de stichting bedrijven in de regio die een werknemer van Nora Werkt willen laten participeren in hun eigen bedrijf. ,,Met jobcoaching willen wij bedrijven volledig ontzorgen bij het laten participeren van iemand uit onze doelgroep. Wij regelen alles met de gemeenten en de UWV, trainen de medewerker en daarnaast ook de (toekomstige) collega’s”, aldus Marc Mutsaars. ,,We blijven als stichting werkgever, zodat bij een teleurstelling altijd teruggevallen kan worden op ons.” Werknemers kunnen, afhankelijk van de mogelijkheden, aan de slag bij arbeidsmatige dagbesteding, als vrijwilliger of met ’n arbeidscontract. Op dit moment werken zeven mensen op basis van een arbeidscontract en één door middel van dagbesteding. Verder start Nora Werkt binnenkort ook met een initiatief voor arbeidsmatige dagbesteding in ’t bos.

De ontwikkeling van de medewerkers is een erg belangrijk speerpunt van de stichting. De cheque gaat dan ook gebruikt worden om een aantal mensen (deel)certificaten te laten behalen op MBO 1- of 2-niveau. ,,Met een door de beroepsopleiders gewaardeerd certificaat is het voor iedereen inzichtelijk wat een medewerker kan, en kan hij of zij verder groeien in zijn of haar ontwikkeling”, aldus Corné van Nispen.

De Ronde Tafel 21 steunt jaarlijks met events goede doelen. ,,Zo verkopen we elk jaar kerstbomen voor het Kasteel, een school voor speciaal basisonderwijs”, aldus de penningmeester Claas Onderwater.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.